slika (35)

"Promijenite stvari koje mogu da se promjene, prihvatite one koje ne mogu i imajte mudrosti da pravite razliku."

testimonial

"Čovjek nije uznemiren zbog samih stvari nego zbog njegovog shvatanja istih."

Albert Ellis

slika (2)

"Postoji samo jedan put do sreće, a sastoji se u tome da prestanete da brinete o stvarima koje su izvan moći naše volje."


Radionice za roditelje „Vi i vaše dijete“

Iako znamo da roditeljska uloga može biti vrlo prijatna, puna predivnih i savršenih trenutaka, postoje situacije koje su teške , a za nekog i veoma teško podnošljive.

Činjenica je da većina nas, iako za to nismo obučeni, obavlja zaista odgovoran posao roditelja, za koji rijetko ili nikad ne budemo pohvaljeni. Umesto toga, često se nađemo u situaciji da ne znamo kako da postupimo u odnosu prema djetetu. Uz mnoštvo svakodnevnih obaveza ili odluka koje trebamo donjeti, događa se da budemo napeti, te da nemamo strpljenja, te da se osjećamo izbačenim iz kolosjeka. A to stanje dovodi do nezadovoljstva, osjećanja krivice i lične neadekvatnosti.

Kako djeca reaguju na pokušaje da im postavite granice? A kako vi na njihove reakcije? Da li ste došli do trenutka kada želite da ,,iskočite iz svoje kože”? Neko će  popustiti, a neko će se optužiti dijete za manipulaciju i bezobrazluk, i kazniti dijete. Naravno da nijedna, ni druga opcija nije zdrava niti za dijete, niti za roditelja. Mnogi će se pitati: a šta treba uraditi, pa da to bude zdravo i efikasno?

Ako niste zadovoljni disciplinskim mjerama kojima pribjegavate (vikanje, kritikovanje, zvocanje, prijetnje) ili one nisu efikasne, ako često hvatate sebe kako nezainteresovano razgovarate sa onima do kojih vam je stalo, ove radionice su mesto gde možete o tome razgovarati i potražiti stručno mišljenje.

Radionice za roditelje:
  • “Emocionalna pismenost”
  • “Kako jasno i efikasno postaviti djetetu granice”
  • “Efikasna komunikacija sa djetetom”
  • “Kako provesti kvalitetno vrijeme sa djetetom”
  • “Dečiji strahovi: bolje sprečiti nego liječiti”
  • “Samopoštovanje i koliko su bitne pohvale”
  • “Obaveze VS slobodne aktivnosti.  Igrice i televizija. Koliko je dovoljno?”

Mjesto održavanja: Prostorije psihološkog savjetovališta “Ipostasis”
Susreti se održavaju  jednom sedmično, u trajanju od 90 minuta.
Voditeljice: Milica Pavlović Petković i Branislava Popović psiholozi/psihoterapeuti.

Facebook grupa

Online terapije

add_blue_white_194x52

Ko smo mi?

Psihološko savjetovalište "Ipostasis" formirano je sa ciljem pružanja stručne pomoći osobama sa različitim emocionalnim problemima.

Kroz učinkovito i dinamično psihološko savjetovanje, poštujući etičke norme, psihoterapeut sa klijentom postavlja jasne i realne ciljeve.

Primjenom terapijskih tehnika, prilagođenih sposobnostima, problemu i željama klijenta, podučava ga potrebnim vještinama, kako bi prihvatio i prevazišao emocionalne i praktične prepreka, koje ga sprečavaju da se ka željenim ciljevima kreće.

Novo u našem savjetovalištu

Vaš email:
Tema:
Vaše pitanje:
Koliko je 13 manje 5?
Imate pitanje?